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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  19/07/2002
Data da última atualização:  23/05/2005
Autoria:  LUCHIARI FILHO, A.; ALLEN, D. M.
Título:  Carcass Characteristics and Yields of Nellore Bulls Compared With 1/2 and 1/4 Blood Marchigiana-Nellore Bulls.1
Ano de publicação:  1987
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, v.22, n.5, p.527-534, maio 1987.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Four groups totaling 36 young bulls were placed in a dry lot and individually fed a ration of 66% TDN. There were two groups of ten Nellore bulis (Nellore I and Nellore 11) and two groups, one of ten one-quarter Marchigiana-Nellore and one of six one-half Marchigiana-Ncilore bulls (crossbred 1 and crossbred II, respectively). Nellore 1 bulis averaged 689 days of age and the other three groups averaged 613 days of age at the start of the trial. All animals were randomly assigned to three slaughter time groups (1, 2 and 3) and were fed for 119, 152 or 175 days. flie crossbred Il bulls had heavier (P < .05) live weights (5 13.5 kg) at slaughter than the Nellore 1, Nellore II and crossbred I groups (476.0, 464.5 and 479.0 kg respectively). Consequently, crossbred I1 bulls showed heavier (P < .05) bot and chilled carcass weights than the other groups. Also the crossbred I1 buils had less (P < .05) 12th rib fat cover (3.5 mm) with Nellore 1[1 bulls having the thicker 12th rib fat cover (6.1 mm) and Nellore 1 and crossbred I groups being intermediate (4.7 and 4.6 mm respectively). Loin eye area was larger (P < .05) for crossbred 11 (79.65 cm 2 ) than for Nellore 1, Nellore I1 and crossbred 1 groups (70.39, 68.57 and 65.93 em2 respectively). A rnarked advantage was shown for the crossbred 11 group from the starídpoint of producing greater quantities of lean meat without excess waste fat. This group had higher (P < .05) proportion of edible portion from the special hindquarter (33.65... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  crossbreeding.
Thesaurus Nal:  meat.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE22657 - 1UPEAP - --63072081P474
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Algodão.
Data corrente:  05/01/2001
Data da última atualização:  07/06/2017
Autoria:  EMBRAPA. Centro Nacional de Pesquisa de Algodão (Campina Grande,PB).
Título:  BRS 196 (CNPA G4): nova cultivar de gergelim e seu sistema de cultivo.
Ano de publicação:  2000
Fonte/Imprenta:  Campina Grande, 2000.
Páginas:  não paginado
Idioma:  Português
Conteúdo:  Origem; Descrição da cultivar; Reação as doenças; Area de adaptação da cultivar; Análise comparativa; Áreas aptas ao plantio; Preparo do sol; Adubação; Época de plantio; Plantio; Espaçamento; Desbaste; Controle de ervas daninha; Pragas; Principais Doenças; Colheitas;
Palavras-Chave:  Brasil; Campina Grande; Cultivar; Paraíba; Sesame.
Thesagro:  Gergelim; Sesamum Indicum.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CNPA/14468/1/Folder_BRS_196_CNPA_G4.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Algodão (CNPA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPA14468 - 1UMTFD - --CNPA 0075020-00
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